Vores øvrige franske fristelser

Confit de Canard  -  Foie Gras

Sommer 2013 268Lille dåse  (2-3 stk.)                Kr. 98,-

Mellem dåse (4-5 stk.)          Kr. 150,-

Foie gras - glas m/180 gr.     Kr. 150,-

Confit de Canard er en elsket og udbredt spise i Frankrig, med oprindelse i Sydvestfrankrig. I dette tilfælde er det andelår, som først er blevet saltet, derefter kogt i eget fedt. Inden køleskabets tid var det en fremragende konservering, sammenligneligt med sprængt kød.

Når du har åbnet dåsen, tager du lårene nænsomt op fra fedtet og renser dem for overskydende fedt. Gem endelig det overskydende fedt, da det kan bruges senere. Lårene kan nu enten ristes ved meget høj temperatur på panden, eller i ovnen ved 200 grader. De skal kun have 15 minutter, så er de klar. Som tilbehør kan vi anbefale kartofler stegt i andefedtet, eller en kartoffel/rodfrugt blanding, som er blandet op med lidt andefedt (efter samvittighed). Denne blanding kan steges i ovnen til det er mørt, og lårene kan ligge ovenpå blandingen i 15 minutter inden servering.

Godt brød og en salat med en enkel olie/eddikedressing er herligt tilbehør.

Sandsynligvis har du masser af fedt tilbage i dåsen, og af dette kan du lave den mest vidunderlige krydderfedt. Kog det op med svinefedt (50/50) tilsat en passende mængde af revet løg og æble, salt og peber. Så har du en krydderfedt i verdensklasse, klar til julefrokosten.

Franske terriner 

Terrines 001Lækre, velsmagende franske terriner – perfekt på godt brød med en cornichon eller lidt løgkompot

4 forskellige versioner (campagne, and m/tranebær, vildsvin m/ribs, perlehøne m/druer)

Kr. 35 pr. glas -  Kr. 100 for 4 glas efter eget valg.

 Franske Truffes Fantasie Macaron Framboise 

IMG_6917Eksklusive franske chokotrøfler med hindbærmakron, 250 g.

Direkte fra Frankrig kommer disse fabelagtige trøfler, som er enhver chokoladeelskers drøm – MUMS

Kr. 60 pr. æske