Vores Sydfrankrig

Den lille by Estagel er vores faste base i Sydfrankrig. Karakteristisk sydfransk landsby væk fra de større turistområder langs kysten. Dagen går sin gang – og det gør vinproduktionen så sandelig også.

Det er et område i rivende udvikling, og kvaliteten af områdets vinproduktion er steget eksplosivt i de senere år. Klimaet er som skabt til vinproduktion, regionen kaldes ofte for Frankrigs Californien, og vinproducenterne er ikke bundet af de normer som er fremherskende i flere af de traditionelle områder som f.eks. Bordeaux og Bourgogne.

Vores base i Sydfrankrig

Den sydfranske Languedoc/Roussillon region strækker sig langs Middelhavet mellem den spanske grænse mod sydvest og Rhônefloden mod øst. Det er verdens største vinområde med sine 350.000 ha og mere end 1/3 af Frankrigs vinproduktion.

Midt i dette paradis, i den lille vinlandsby Estagel ved foden af Pyrenæerne, ligger vores hus. Herfra har vi kort vej til de mange små franske vinhuse i området.

Estagel ligger i nærheden af kystbyen Perpignan på vejen til Carcassonne og Toulouse. Geografisk ligger byen i landskabet Fenouillédes, men hører historisk til det catalansk talende Roussillon. Tager man på opdagelse i området fornægter historien som en del af de catalanske pyrenæer sig heller ikke.

Estagel

Nærområdet omkring Estagel bugner af vinmarker og lokale vinproducenter. Vi har fundet flertallet af vores skønne vine ved vinsmagninger hos små og mindre vinhuse i området.

Vores hus ligger midt i Estagel ved foden af Pyrenæerne. Vi har selv renoveret det og vi nyder aftenerne i vores fantastiske gårdhave. Vores foretrukne feriebeskæftigelse er, at gå, cykle og køre rundt i bjergene, nyde den storslåede natur og følge med i arbejdet på vinmarkerne. Der dyrkes masser af god vin i området, og der er et hav af små producenter. Alle steder er de gavmilde med smagsprøverne og altid klar på en go’ vinsnak.

Kig forbi!

Mandag-torsdag

Efter aftale

Fredag-søndag

Se vores planlagte arrangementer i kalenderen.

Kontakt

Telefon

5190 2355

Mail

voresfranskebutik@gmail.com

Addresse

Bjerghuse 12 – 6990 Ulfborg

Betalingsoplysninger

CVR: 3485 5145

Bankkontonr. 7600-1500248

Mobilepay: 99405